Leer nee zeggen

‘Ja’ is makkelijk, klinkt goed en doet goed. Daarom zeggen we helaas vaak iets te snel ‘ja’. Zonder na te denken of we wel de tijd en energie hebben voor een klusje of een feestje. En, of we er eigenlijk wel zin in hebben. 

‘Nee, ik heb geen tijd of ik ben te moe’ vinden we moeilijk. ‘Geen zin’ zeggen we al helemaal niet. We stellen de ander liever niet teleur. En bovendien, met een ‘nee’ zadelen we onszelf op met een schuldgevoel. 

Ons? Ja, ik had er net zo goed last van als jij. Want ook ik was een jazegger, een pleaser. Maar ik heb geleerd rustig de tijd te nemen om te beslissen wat ik ga doen. Mijn ja is nu echt een ja, en mijn nee echt een nee. 

Hoe ik dat geleerd heb? Met vallen en opstaan. Uitproberen wat wel en wat niet werkt. Daarbij had ik wel het een en ander over mijn persoonlijkheid onder ogen te zien. Dat was niet gemakkelijk, maar wel zeer verhelderend. Ik ben nog altijd blij dat ik daar de ballen voor had en ook nog steeds heb. Ik moet steeds minder en mag steeds meer. Gewoon van mezelf. 

Wat voor mij werkt, werkt misschien ook voor jou. Zeg jij te snel ja en is nee zeggen moeilijk; dan nodig ik je uit om daar eens een uurtje met mij over te bomen. Daarna moet je verder niks, tenzij je besluit er wat meer werk van te willen maken. 

Denk je nu meteen ‘da’s absoluut niks voor mij’, dan wil ik je toch even op mijn motto wijzen: ‘wees moedig, twijfel aan jezelf’. 

Je bent van harte welkom.

In zes sessies van 0.0 naar 8.5

Ik beweeg mensen in nieuwe richtingen en laat je kijken zoals je niet eerder gekeken hebt. Daarbij zal je ontdekken dat ander gedrag verrassend snel gewenste resultaten oplevert. Hiermee maak je direct een stevige impact op je omgeving. Zowel voor je professionele als je persoonlijke leven.

Ik werk aan de hand van Jungiaanse archetypen; Transactionele Analyse; Systemisch opstellingenwerk; lichaamswerk en inzichten uit de vechtsport-training.

Een heel nieuw leven

Wil je minder Slappe Zak en meer Rechte Rug? Een traject bij mij ziet er als volgt uit:

  • Intakegesprek van een uur; we maken kennis en bespreken wat je wilt bereiken. Aan het eind krijg je van mij een Slappe Zak 0.0 mee. Kun je er tijdens het drinken nog even over nadenken.
  • Zes sessies van anderhalf uur waarin ik je leer nee zeggen zonder schuldgevoel; accepteren dat je niet iedereen tevreden kunt stellen; en dat zelfzorg en grenzen aangeven helemaal niet egoïstisch is, maar juist sociaal en collegiaal
  • Eindgesprek van een uur en een Rechte Rug 8.5 mee naar huis

Voor de prijs van een iPhone

De kosten voor dit traject bedragen € 975,- exclusief 21% BTW. (Intake: € 75,-, sessies en eindgesprek: € 900,-) Dat is ongeveer de prijs van een I-phone, maar ja ... hoe gaat die je leren nee zeggen? Zonder schuldgevoel nee kunnen zeggen; dat klinkt zeer aantrekkelijk, ja toch?