Leer nee zeggen

Ja is makkelijk, klinkt goed en doet goed. Daarom zeggen we helaas vaak iets te snel ja tegen de wensen van onze klanten. Zonder na te denken over haalbaarheid in tijd, geld, en mogelijkheden.

“Nee, dat lukt niet” of “dat weet ik nog niet” vinden we moeilijk. “Dat lijkt me geen goed idee” zeggen we al helemaal niet. We stellen de klant liever niet teleur. En bovendien, met een ”nee” zijn we bang de klant te verliezen.

We? Ja, ik had er net zo goed last van als jij. Want ook ik was een jazegger, een pleaser. Maar ik heb geleerd rustig de tijd te nemen om te beslissen. Daarbij stel ik mezelf dan een aantal vragen, waaronder de vraag of direct ja zeggen de klant wel dient. Ik wil dat mijn ja echt een ja is, en mijn nee echt een nee.

Daarbij had ik wel het een en ander over mijn persoonlijkheid en mijn communicatie onder ogen te zien. Dat was niet gemakkelijk, maar wel zeer verhelderend. Ik ben nog altijd blij dat ik daar de ballen voor had en nog steeds heb.

Wat voor mij en mijn bedrijf werkt, werkt misschien ook voor jou en jouw bedrijf. Zeg jij, of je collega’s, te snel ja en is nee zeggen moeilijk? Dan nodig ik je uit om daar eens een uurtje met mij over te bomen. Daarna moet je verder niks, tenzij je besluit er meer werk van te willen maken.

Denk je nu meteen ‘nee, is niks’, dan wil ik je toch even op mijn motto wijzen: ‘wees moedig, twijfel aan jezelf’.

Je bent van harte welkom.

In zes sessies van 0.0 naar 8.5

Ik beweeg mensen in nieuwe richtingen en laat je kijken zoals je niet eerder gekeken hebt. Daarbij zal je ontdekken dat ander gedrag verrassend snel gewenste resultaten oplevert. Hiermee maak je direct een stevige impact op je omgeving. Zowel voor je professionele als je persoonlijke leven.

Ik werk aan de hand van Jungiaanse archetypen; Transactionele Analyse; Systemisch opstellingenwerk; lichaamswerk en inzichten uit de vechtsport-training.

Een heel nieuwe beleving

Wil je minder Slappe Hap en meer Rechte Rug? Een traject bij mij ziet er als volgt uit:

  • Inleidende sessie met een groep of individueel van twee uur; waarin we een analyse maken van wat het (gedrags-)probleem is en we een begin maken met helpend gedrag. Aan het eind krijg je van mij een Slappe Hap 0.0 mee. Om er tijdens het drinken nog even over na te denken en te voelen.
  • vier individuele sessies van een uur waarin ik je inzicht geef in hoe je werkplezier te versterken; je autonomie te vergroten, je duidelijk bent en afbakent
  • Afsluitende sessie van twee uur waarin we kijken naar opgedane inzichten en behaalde (gedrags-)veranderingen. en als afsluiting een Rechte Rug 8.5 mee naar huis, om na te genieten